Om oss:

Vi är 2 äldre simlärare per grupp.

Vi simmar i små grupper om Max 8 barn i träningsbassängen på Fyrishov. Den håller 34˚

Bassängen är 8 *4.5m och har en grund och djup del. Vi simmar med flythjälpmedel som korvar, dynor och plattor som vi håller med.

Om man som barn är extremt rädd för vatten är denna bassäng ej opptimal. Då behöver man en grund bassäng för att skapa trygghet för barnet. Grund bassäng finns med den är oftast uppbokad av föreningar,så den har vi ej tillgång till.

Målet med nybörjarsim är att få en god vattenvana samt lära sig grunderna i bröstsim. (Alla elever blir diplomerade).

Lektionen börjar med vattenvaneövningar sedan tränar vi grovmotoriken, armtag och bentag. Avslutningsvis lek, hajen.

Om förälder vill, går det vara med som assistent till sitt eget barn .Vi ser helst att barnet har vattenvana när det börjar hos oss.

Vi tar märken med barnen, men vi vill poängtera att även om vi utgår ifrån de olika märkena i vår planering, så ”jagar” vi inte märken. Det viktigaste för oss är att barnen gör framsteg tryggt och säkert, känner sig nöjda och glada med att vara i vattnet!

Vi följer SLS kunskapsstege och jobbar med delmål i nybörjarsim samt fortsättningssim. Våra simsätt är bröstsim och ryggsim.

Simskolan Simpedagogen drivs av leg,simlärare Torgny Lund som tidigare har varit ansvarig för simskolor i Uppsala Östhammar och Sigtuna kommun sedan 2002.Tidigare har vi simmat på gamla studenthälsan Svettis i 15år men som nu är stängt.Vi finns i dag på Fyrishov.